fredag 11. april 2014

Culebra til St. John

hei, mener du ikke det er fredag igjen....urk..som tiden flyr...

Da har vi seilt fra Culrebra og til St John. Det er østover så vi fikk selvfølgelig vinden rett i mot. Og nå har det blåst litt for mye, men vi skulle møte Bliss for siste gang i Caribia så vi satte ut rett imot vind og bølger. Det blir alltid en våt og slitsom tur mot sjø og vind, men vi fikk heldigvis 25-30 grader på vinden så med motor og storseil kom vi oss forover. Men det gikk ikke fort, bølgene var såpass at de stoppet oss. Ved en par anledninger reiste de båten nesten rett til værs, men Catara lar seg ikke klå på nesen av slikt, så når bølgene ble større etterhvert gikk det bedre, da gled vi over istedet for å falle ned på baksiden av bølgene, farten økte og vi smilte igjen.  Vi hadde da dagen for oss.
Så tar vi med en liten Quiz også denne fredagen. Men kanskje vi skal stoppe quizen nå siden våren har kommet, er mer morro å være ute enn å løse quizer. Dere kan jo sende en tilbakemelding? 

FREDAGS QUIZ
1) GEOGRAFI: For noen uker siden var vi å snorklet/dykket på 'the Indians'.
Hvor ligger 'Indians' (ved hvilken øy) og hvorfor dette navnet? Ikke helt lett å finne via internett, men jeg prøvde å fant det...(tips, tenk dykking)


2) IDRETT: Norgesrekorden på 10000m skøyter er 12.53,89. Men hvem var det som overasket alle under NM i 1973. Hadde 36,8 første runde og på 3. runde var han 4 forran skjema. Jordseth tok frem skjema til norges rekord på 10000?? 
Hvem var det (tips, tenk musikk)
Lykke til.

Puh...frem ved St Thomas, kommet i le og kan slappe av, men her er det et vrak som er merket med blåser, må holde utkikk og passe på så tauet ikke havner i propellen. Vi traff nesten, 6m unna, utrolig, den lå et stykke fra merket i kartet. 

St John rett forut, straks frem. Hørte at Bliss skulle ligge på Caneel Bay, dvs i bukta like ved Caneel, og der fant vi de.

Bliss hadde funnet en liten strand som de hadde så å si for seg selv. Var et lite stykke å kjøre jolle men det går fort så null problem. Kvelden ble tilbrakt på stranda. Nicoline, Simon og Sofie hadde tydeligvis masse å ta igjen....men koselig for oss store å se igjen  Bliss gjengen også.

Mye av denne øya er nå natur-reservat, noe som merkes på det yrende fiske og dyrelivet. På stranden kom det små og store fisk (gedigne bone fish) og til og med rokker helt inn til land.
Men favortitten min er pelikanen. Den er i klasse med ørna.  En utolig staselig fugl der den flyter i luften å ser seg ut et bytte, for så å stupe ned. De var ikke redd for de plasket i vannet like ved oss. Utrolig fasinerende når det smeller ned en pelikan like ved.

Etter å ha spist fisken og tatt en liten strekk er det pån igjen, opp på vingene for å se seg ut nest fisk.

Men det var ikke bare pelikaner, så flere småfugler i trærne, og en høne og hane kom på besøk. Høner og haner er det overalt på øyene her, tror de er 'ville'. Vi hørte haner som galte flere steder på Salt Island og der bor det ingen.
Disse to var svært så høflige og de fikk flere marie kjeks av oss. 

Som jeg har nevnt så kom det rokker helt inn til land. Her er det ikke mer enn 20-30 cm dypt helt inne ved land.
Bliss hadde vært å snorklet å sett rokker og skilpadder. Det var gode nyheter så vi gledet oss til neste dag. 

En ny dag, og I dag har vi vært ute å sett litt under vann, og det var overraskende bra. Er sikker fordi det er naturresevat og det er litt strengt her, men det er jo kjempefint for oss som liker å se på dyr å fisk.

Skilpadder var det mange av, og ingen var merket. De var heller ikke skye,
lett å svømme med. Men vi har jo lagt ut så mange skilpadde bilder
at vi kan vel ikke legge ut mer en ett per innlegg nå.....

Og slike rokker var det riktig mange av. Men vi var på jakt etter en litt mer eksotisk rokke......

....og der var den...yes...bare å svømme etter.
Men vi har stor respekt for rokker, var jo en rokke (av alle ting) som drepte krokodillemannen fra australia. Så vi må ikke skli inn over den, skyggen kan ligne en hai og da har vi hørt at den kan angripe. Vi satser på at den er snill bare den ser oss og vi ikke virker truende.

Vi kalte denne kaptein snutebil. Knalltøff. Ser nesten ut som en stor flaggermus med en lang nese. Den stanget nesen i bunnen når den spiste, sikkert noen smådyr som ligger i sanden. Så ut som den luktet hvor maten var. Linn Sofie ligger på andre siden. Å svømme med en slik rokke var en stor naturopplevelse.

Og vi fant et felt med utrolig masse konkyler. Dette er den fineste, dronning konkylie. Men alt er fredet, er 10000 dollar i bot om man tar noe fra naturen her så vi la den fint tilbake. Men er sikkert derfor det er så mange konkyler her. Ikke så dumt med naturparker.

St John har jaggu begynt bra. Til og med solnedgangen ble noe spesiell.


ØNSKER DERE EI RIKTIG FIN HELG I DET FINE VÅRVÆRET.

4 kommentarer:

 1. Hei. Først vil vi bare si; IKKE slutt med Quiz!! ;-) Så svarer vi på quiz. Nr 1) The indians - på lang avstand ligner øyene på indianerhøvdingenes hodepryd. Derfor the indians.
  Nr 2) Svaret fant vi i en sang av Di Derre.

  Første runde på 36.8
  Fattern lå på soffan med kongsbergknekk
  Tredje runde, fire forran skjema
  Og Bjørnsen kommenterte: "Det her blir sprekk!"

  Men fyren gikk så issørpen spruta
  Mens fatterns snorking gira som en gammal Ford
  Bjørnsen sa: "Han mangler erfaring på distansen."
  Men Jordsett tok fram skjema, norsk rekord

  Refr.

  Er det noen som husker Erik Vea
  fra NM på skøyter i `73
  Er det noen som vet hvor han egentlig ble av?
  Gikk han hjem? Gikk han rundetiden ned?

  Vi vet det!! Erik Vea jobbet som kultursjef i Sørum kommune i perioden 2006 til 2013. Han er nå spesialkonsulent for kultur i samme kommune.
  Ønsker dere alle ei riktig god helg - og etter hvert - ei GOD PÅSKE :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Ligger litt etter med å svare...men selfølgelig helt rett

   Vi må lære oss denne til vi skal på båttur i sommer. Hvis du pugger texten skal jeg legge på gitartoner.....

   oim

   Slett
 2. Heihei
  Quiz må dåkk fortsætt m ja - åsså arti m litt spenn i stpørsmålan da:)
  Fra dykking ved Norman Island t gode gamle Erik Vea som tok kjempesats på 10ern i NM i 73 på Notodden, men som ikke holdt helt til mål. Kollapsen var riktignok ikke så gedigen som Nesbø å co villa ha det t. Vea ble faktisk nr 3 i NM i 73 og har pers på 10000 på 15.34.5. Ikke dårlig på derre tia d!
  No e d påskefri i Trøndelag. Siste snøflækken forlot plæna i Torshaugveien 13 kl 15:23 i dag, så Siv har bestilt oss høtt på Høvringen (Dovre kommune)
  Så da e d å kryp opp på garsjelofte å få n skia ijæn da.....

  God tur - fortsatt
  Terje & co

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Terje, ligger litt på etterskudd med å svare. Ufattelig travelt i karibia vet du.
   Helt riktig selfølgelig, Denne fredagen blir det noe helt annet du må se på den.
   Ellers har vi bar et par uker igjen her så drar vi til New York. Giddet ikke å seile opp, flyr og sender båten over til Southampton. Flyr så til London. Merkelig nok synes jentene at New York og London frister mer enn 4 uker på havet hvor det blir gradvis kaldere.....kan du forstå det?

   God helg, hils teltsjefen og alle matroser i torshaugveien

   oim

   Slett

KOMMENTS