onsdag 23. april 2014

Påska 2014 i Caribia

Hei igjen

Håper alle har hatt en fin påske. 
For oss ble det en helt annerledes påske.  Ingen ski eller fjellturer, men vi har da hatt det fint.

I korte trekk har vi vært på Full Moon Party med mange Norske seilere, vi har ligget inneblåst i ei lita bukt i en to tre dager å sett filmer, vi har hatt avskjedsparty med Belle på Norman Island, vi har snorklet med bla en diger Hawksbill skilpadde og (ufrivillig) en mega stor barrakuda, dvs da lå vi helt stille og ventet til den svømte sin veg...….

I går var det knallvær igjen og vi gikk til Road Town og provianterte. Inne i marina-området traff vi igjen Bliss, og da ble det cocpit-stopp med forfriskninger, koselig.
Vi lå ankret på yttersiden av moloen og det var ikke spesielt rolig så vi bestemte oss for å gå over til Peter Island å ankre. Ble faktisk mørkt før vi kom frem, men det var morro med litt natt-seilas igjen. Litt mer spennende å ankre i mørke også. 

Og nå har vi internett igjen ...jippi...

Yes, endelig fant vi Hawksbill skilpadder. Så langt har alle vi har dykket med vert Green Turtle da Hawksbill er sky og skjelden vare. Denne bamsen var en skikkelig rugg. Fantastisk opplevelse. På bildet er det Tove som svømmer med den.  

Nicoline har malt mange påske egg å hengt opp. 
Vi har påskeduker,  gule lys, kyllinger og annet stæsj som hører 
påsken til, men ikke råd å få rett påskestemning her borte….
kan du forstå det…

Tror dette skal være en reklameplakat for styltedanserne på full 
moon partyene.  Ikke lett å danse med  høye stylter i myk sand men de 
behersket styltene utrolig bra.

Det var live band, styltedansere og  bålbrenning på Caribisk vis. Masse mat og drikke og mye folk var det også. Hadde vel mer følelsen av sankthansaften enn påske…
Lånte dette bildet av LS som hun mekket på mobilen sin. PS ikke lett å ta bilde av de lokale, de går liksom i ett med kveldsmørket....

Da vi kom tidlig på morgenen var det allerede pakket med båter i bukten. Ytterst lå flere fra den norske skvadronen så vi droppet anker like ved Eventyr og MorgenGry. Eventyr er båten rett frem med det Norske flagg i toppen. 

Så mye båt har vi ikke sett på lang lang tid og det var et yrende liv av båter i alle retninger som skulle finne en ankringsplass. Den siste tiden har vi vert på USVI og Puerto Rico/ Spanish VI og der er det nesten ikke båter.

Men før partyet på land startet ble vi invitert over til Dorry, dvs det var vel Eventyr og Mari Magi som var primus motor og hadde lagd middag og kake.  Siden Dorry har den største cocpit’en inviterte de alle over til seg.   Mari (fra mari Magi) kommer med kaken. Eventyr hadde laget nasjonalretten på Grenada, melboller og brødfrukt og kjøtt i karry, kjempegodt. 
Tusen Takk for oss, lurer på om vi glemte å si det før vi dro....
Nesten alle som skal hjem i år samles i dette området nå på denne tiden. Først i Mai er det normalt å seile ut fra BVI. Da skal høytrykkene over Azorene ha stabilisert seg.

f.v Knut, Tordvall, Mari, Jørgen, Berit, Jon.

F.v Jørgen, Berit,Trude, Elisabeth, Anders, Jon, Bård, bak som ikke vises, Gry og Catara gjengen. Tror vi var 15 stykker (vi bidrar med 4 så det monner godt...)

Dagen derpå dro vi ned til nabo bukten til Nanney Cay.  TirNa Noir kom inn like før oss, så vi dro i lag på en cool jolletur inn til Nanney Cay. Var nesten som Indian river. Tok sin tid men vi kom da frem omsider. 

Når vi kom frem kjørte vi igjennom en liten ‘landsby’ på påler. De hadde båter knytt fast til altanen.  Ikke mye flo å fjære her nei.

Men vi har da vert på påsketur også. Fra Tortola dro vi til Peter I. pga dårlig vær ble vi liggende der i 3 netter, men på tampen var det ok og vi rodde på land og gikk på 'fjelltur'. Ikke noe snø å se, kun en hvit strand.

Mere sjø og strand, jaja påsketur ble det da.

Vi har også vært på besøk til TNN hvor vi ble servert pizza og kake, og Finn sto for underholdningen.  Så vi led ingen nød selv om det blåste hatter og høy rundt oss.

Den siste delen av påsken dro vi til Normann I da Belle lå her. Sjørøverøya er fin og dette er en skikkelig røver hule.

Tok med et bilde fra inni denne hulen, i utgangen utover mot sjøen står det en stim med småfisk

Vi har vært å snorklet flere plasser, og ved en anledning fikk LS tatt et bilde av denne rare og mer sjeldne fisken, en Jackknife fish.

Påskeaften hadde vi bestilt bord på denne nye restauranten sammen med Belle. Dette er inne i bukta Bight på Norman I. Det er ikke noe annet her, ingen andre hus, ingen biler. Den åpnet for en uke siden. Kjempefint.

Vi måtte teste baren først, så tøft med en skikkelig blankpolert bardisk


Det ble en kjempekveld med Knut og Berit og vi avsluttet på Catara tidlig på morgenen 1. påskedag. De vender bauen mot Azorene på fredag, litt før de andre. Vi håper de får fine vinder og lite sjø på turen oppover som typisk tar 15-17 dager, men de har en stor og rask båt så det går nok greit.

Måtte bare ta med et siste bilde av en Hawksbill … med ørnenebb og pansret rusning, så nesten litt skummel ut på nært hold. Fantastiske skapninger.

2 kommentarer:

 1. Hei igjen!! Ville bare si at det var godt å se innlegg fra dere igjen! Har vært inne og sett etter livstegn hver dag, og begynte nesten å bli bekymret for at det hadde vært litt for mye uvær hos dere.. Her er været flott. Sol fra skyfri himmel, men sur vind. Tar nok lang tid før vi kan konkurrere med dere om temperaturen, men FINT er det :-) Kos dere videre. Hils gjengen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Neida har ikke vært så dårlig, bare mye vind, og da er d greit å ligge en rolig plass, men der er det oftest ikke internett.....
   Men nå har vi nett, iallefall til i morgen da dra vi til the dogs for å se under vann, d blir bra.
   Håper finværet hjemme varer i hele sommer, vi kommer hjem i juli
   Oim

   Slett

KOMMENTS