torsdag 17. april 2014

GOD PÅSKE


Vi er nå tilbake i BVI. Vi dro over fra USVI for et par dager siden da vi hørte at det skulle være full moon party på Beef Island (det var i går kveld) og nesten alle norske båtene skulle samles der. Det ble en kjempekoselig kveld, men det får vi komme tilbake til i neste innlegg. Vi har akkurat kastet anker i Dead Mans Bay og skal være her i natt. I morgen må vi finne oss en 'sikker' bukt da det skal blåse ganske kraftig frem til søndag, så da er det ikke sikkert vi kommer på nett igjen før søndag/ mandag. Hvis så, så blir dessverre ingen inlegg kommende fredag, men siden det er påske antar jeg at de fleste er fullt opptatt med påskekrim og andre påsketing.

Men vi må ta med svar fra forrige runde som også ble vunnet av Svein. Han er super rask. Aino og Knut fulgte like bak. Terje hadde et bra svar, med informasjon som faktisk var ny for meg, Erik Vea ble nr 3, så det var da slettes ikke ille på et NM. SVAR QUIZ
1) Indians ligger utenfor Norman Island og har navnet fra fasongen til et indianeransikt, ikke alltid like enkelt å se det nei...(Knut du må bruke fantasien litt...)
2) Erik Vea, men som Terje skriver, han ble faktisk nr 3 i NM, og har en meget respektabel pers på 10000. Jeg og Terje har prøvd oss som langdistanse skøyteløpere på Trondhjem stadion og vet hvordan det føles å stivne i siste ytre, men mener da vi stivnet etter 3 eller var det 4 runde...nåvel

Legger ved noen bilder fra the Indians og ønske alle en riktig God Påske.


Dette bildet er egentlig fra Peter Island her vi ligger akkurat nå. Vi har dykket med skilpadder litt overalt, men vi fikk noen fine bilder herfra (Linn Sofie tar bilde selv). Denne skilpadden var rolig. Vi kunne stryke den mens den gresset hvis vi var rolig og forsiktig. 
Vi var ute å sjekket ankeret (sjekker at det sitter godt) akkurat nå, og så en kjempestor rev fisk, en skilpadde, en stor snutebil rokke og 2 barrakudaer, da hadde vi ikke med kameraet selvfølgelig. 
Skilpadder er fine dyr. Men ikke alle typene er like snille, det finnes flere arter, og noen biter, så man må følge med på skallmønsteret før man stikker frem fingrene...


Her er vi i god stim på vei ut til the Indians for å utforske under vann.
Slik ser de ut, er formasjonen av toppene som har gitt navnet. Kan se 'ansiktet' til et par indianere som ligger på ryggen her...men må bruke fantasien litt da.

jada, revene her var fine, fine farver og fargesprakende fisker. Men ikke over alt. Man måtte svømme helt til sør spissen for å få se noe riktig fint, ellers var det mer 'ok'.

Nede på ca 8m var det noen store fisker som svømte i stim. De var litt coole, de svømte rundet og rundt, var ikke spesielt redd oss, svømte rundt oss.

Naturens egne skulpturer, litt spesielt.

Fikk litt følelsen av filmen Nemo når vi svømte her. For dere som ikke har dykket ned på slike rev, kan vi bare si at bildene greier ikke å vise det vi opplever når vi er under vann.
 Alle fargene, alle fiskene som virrer forran dykkemasken, og det å gli bortover gressbunnen i lag med en doven skilpadde og føle seg i ett med naturen er bare en en helt utrolig fin opplevelse.

ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG FIN PÅSKE I VÅRVÆRET 


2 kommentarer:

 1. Hei på dere!
  Da er påsken vel overstått. Været har vært vekslende med regn og sol. Ikke akkurat solingstempersturet, men hadde 2 fine gåturer på Utvorda da. Dårlig med ski denne påska, måtte hatt rulleskøyter da. I dag er været strålende, typisk når en begynner på jobb.
  Palmelørdag var det revy-premiere på statland, må ha med seg den. Linn Sofie du skulle vært med :-). Revyen var moro den.
  Ellers er alt ved det vanlige, pusen vokser seg stor. Og vil svært gjerne være ute. Mye spennende. Plukka hvitveis i påsken og bjørka er lysegrønn.
  Kos dere videre, ser av bildene at dere er blitt veldig brune. Dere blir snart tatt for innfødte nå:-)
  Ha ei fin uke.
  Klem fra Astrid og pusejenta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Fikk bilde av pusen fra Kristin, ingen kattunge nei..

   oim

   Slett

KOMMENTS