fredag 27. juni 2014

Dejlig å være Norsk i Danmark

Hei

Nå er det snart helg igjen. Siste helg var vi i Amsterdam, i mellom tiden har vi vært innom Tyskland og er nå i Danmark. Vi er nå underveis, men svinger innom havn for å få litt nett, så det blir et kort innlegg denne gangen.
Men skal da greie å få lurt med en Fredagsquiz:


Quiz 1:
Vi har seilt opp langs Danmark, i noen smale passasjer, og her passer vi under en stor bro, hvilken bro er dette?Quiz 2:

På Samsø var det utlagt nypoteter til salgs. Man skulle putte pengene i en kopp, selvbetjening.

Hvor mye kostet en kg/pose av den vanligste (billigste) typen kartofler?Før vi kunne dra fra Tyskland måtte vi betale kanalavgiften. Vi var på land og fant både minibank og mye annet rart, men vi fant ingen vei å gå til slusen siden alle veier inn var stengt pga renovering av de gamle slusene. Prøvde med båt, men det var ikke lov å gå inn. Resultatet ble at vi måtte spørre en annen Norsk båt på vei inn om de kunne betale for oss. Det var OK, så vi sendte over en plastikkpose med penger, montert ytterst på kosteskaftet til den hyggelige damen på bildet. Vi vet ikke hvem det var, men de fikk pengene og skulle betale. Får håpe de husker navnet på båten vår når de betalte….

Turen opp mot Danmark ble riktig så fin, sol og fint vær

Solnedgang er alltid moro å se på , spesielt på sjøen

Dette må da være Danmark. Kan ikke se grensen hverken over eller under vann, men nå er vi sikre på at vi er i Danmark
Du snakker om speilblankt. Dårlig seilvind, men nydelig


Vi svingte opp langs Samsø og parkerte på Øst siden på en fin liten plass og mener du ikke det ble litt sommer også.

Og for de mer teknisk interesserte tar jeg med dette bildet som viser ‘tyvkobling’ på printplata. AV/På knappen på sleipner thrusterpanelene er laget med dome-brytere. Det er bare en blikkplate som står i spenn, og som en dytter /presser ned på en printbane på et kretskort. Dette funker bra, men kan dessverre slites ut hvis kobbbelegget på printen er tynt. Når vi kom til havn virket ikke thrusteren mer. Dett er en veldig viktig duppeditt når vi skal parkere denne båten i små trange havner. Da må man lage en nødløsning. AV/ PÅ funksjonen på panelet ble forbikoblet med en enkel lask, positiv og denne ledningen ble trekt ut, så ved å koble disse ledningene på en av/på bryter aktiveres thrusteren og styringen virker igjen. Så har du en slik kontroll ikke funker er dette en enkel felt-løsning.

Sjekk denne da, en Chevrolet SIX


Vi synes ikke noen vindmøller skjemmer så mye vi, så som her. Den faller ganske naturlig inn. Vi har hatt vindkraft på båten i ett år, kjempesaker det.

Nydelig landskap på de Danske øyene. Kun økologisk landbruk på Samsø


4 kommentarer:

 1. Quiz 1: lillebæltbroen
  Quiz 2: ifølge bilde er den billigste kartoflen(Folva) 12 kr, dette da antagelig dansk valutta så i norske kroner blir det 13,4574548kr

  SvarSlett
 2. Moro og enkelt med sånne selvbetjenings-potetutsalg. Har det ved hytta vi også. Der koster d 30,- for en påssi, men har aldri sjekka hvor mange kilo det er. :-) Må sjekke d neste gang :-):-) Ellers enig med Tommen :-)

  SvarSlett
 3. Det er selvfølgelig vores kære Lillebæltsbro, og vores hus ligger kl. 2 :-) Vældig morro, at I har været så tæt på vores kære hjem.

  SvarSlett
 4. Hei
  Ja vi var å banket på, men ingen hjemme sa naboene, de er ute å seiler sa de.....
  Men vi kommer tilbake et annet år. Nå spiser vi frokost med dansk leverpostei, rugbrød, dansk salami og annet snadder. Mye god mat i danmark ja.
  Synd dere ikke var hjemme, men men...
  Catara

  SvarSlett

KOMMENTS