lørdag 28. juni 2014

NORGE MITT NORGE, no kjæm vi igjæn

Da er vi tilbake i verdens fineste land, .......NORGE. 
Siden det ble meldt dårligere vær i Danmark kastet vi loss og seilte fra Samsø og opp langs Danmark. Skulle til Læsø, men da vi kom dit kl 03:00 på natta gikk det en vanvittig regn, lyn og torden  over hele Læsø. Vi ser regnet på radaren, og lynene så vi veldig godt med øynene da vi ikke var langt unna...
DETTE ER KYSTNORGE VET DU......
Det så virkelig heftig ut, så vi bare ga gass å seilte opp til Skagen. Kjenner noen som fikk lyn nedslag i båten, det var ikke særlig heldig. Etter en halvtimes stopp  i Skagen for å legge ut  forrige innlegg på bloggen startet vi like godt på turen over Skagerak. Når vi nærmet oss norsk del av Skagerak forsvant skyene og Norge viste seg fra sin beste side. SOL SOL SOL SOL ....og DELFINER, UTROLIG FINT. 

Norge mitt Norge, finnes det noe bedre.....
Men så hørte vi på VHF'en at det skulle bli regn også nedover sørlandskysten, så da fortsatte vi bare og stoppet ikke før vi i kveld klappet til kai i nydelige Skudenes havn. (sør på Karmøy) 


SKÅL, VI ER TILBAKE I NORGE

DER ER NORGE...FULL FART

Noen har virkelig følt at vi må få bedre forhold enn vi hadde langs Belgia , Nederland og Tyskland. Vi sier bare TUSEN TAKK til hvem det nå var som fixet dette været for oss for vår siste overfart før Norge.

Og våre gamle venner delfinene kom tilbake og fulgte oss i lang tid. Dette var store Common Delfiner. Utrolig hvor de leker med oss. Det var en flokk på 8-10 dyr.

Ufattelige fine dyr som leker med oss i lang tid. Morro når de kommer opp like ved og blåser vann på oss fra pustehullene

Vi er halvveis og Nicoline + Tove har bakt Brownis...

Og vi koser oss med kake og snoop mens vi siger over Skagerak. Går helt fint uten seilevind for en par dager, vind har vi da sannelig hatt nok av frem til nå.

Men pliktene kaller, selv om vi snart er hjemme. Bestikk må føres, og det er Nicoline sin jobb. Fart, vind, posisjon, motortimer ++, alt skal inn.

Og så da, dette er Norge vet du. bergknauser og fjell...inn mot Skudenes havn

Se så flott da

Men det er også nyere hus i innseilinga til Skudenes havn. Fantastisk fint.

Tampene sitter, og det er tid for bobledrikken, vi har vært ute i ett fantastisk år, nå er vi tilbake i Norge, det må feires.

12 kommentarer:

 1. Heiisann!!
  Dokk e hjertelig velkommen heim igjen! Dokk har vært savna! Og tur videre nordover!!

  Allan

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Takk, godt å hør d da.
   Vi fer vel videre oppover den her uka sia d itj e nå spesielt finver.
   Vi må sjå på vere, men kjæm vel heim ca neste helg, pluss minus litt avhenging av været.
   Vil it ha fer my NØ, da går det veldi sakte.
   oim

   Slett
 2. Velkommen hjem til Norge, kære CATARA-besætning. Sikken smuk modtagelse! Vi har fulgt jer tæt og havde håbet på, at vi krydsede hinanden i Skagerrak. Fortsat god tur nordover - med den fart er I jo HELT hjemme lige om lidt. Mange hilsner fra BLISS (Inverness).

  SvarSlett
  Svar
  1. hei alle sammen i Bliss
   Tror Catara luktet gamlelandet for det har gått utrolig fort den siste uken, og når den skuta har kommet i siget er den ikke god å holde igjen.
   Det var jo bare nesten at vi ikke traff dere hjemme i Danmark, men slik er det når man seiler, været bestemmer det meste. Var like før vi svingte opp irskesjøen, men vi hadde lyst til å se Amsterdam, og seile langs Danmark, så vi trosset været og fulgte hjertet mer enn hjernen.....mye drittvær ja..
   Uansett, det var kjempe morro å bli kjent med det supre teamet på BLISS,
   Hadde vært morro om våre veier krysses igjen, og du Louise, pinnacolada er godt, lærte noe nytt der gitt.....
   So long sailors.

   Slett
 3. Hei, Catara!
  Velkommen hjem til gamlelandet!
  Vi gleder oss til å ta en tur til Hamnavika sammen med dere igjen :)
  Er det masta deres som ligger foran Webkameraet i Skudeneshavn?

  God tur oppover leia :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   D er jaggu et kamera på veggen ovenfor oss, så ja der er vår mast...
   Vi går ut nå så følg med på web...
   Oim

   Slett
 4. Velkommen heim te gamlelandet:-). God tur videre opp te Trøndelag . Hatt treff med Bjørn og Lise hos Kristin i kveld. Koselig. Gled mæ te å sjå catara fra hytta igjen. Klem fra astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Astrid
   Beklager litt sein tilbakemeldiing, fikk ikke mail varsel.
   Men takk skal du ha for å ha gitt oss tilbakemelding underveis, d er morro.
   Fortsatt god sommer.
   Oim

   Slett
 5. Velkommen heim folkens
  Dåkk har vært på ei utrolig reise og dåkk har vært kjempeflink t å dele opplevelsan m oss lainnkrabban - d har vi sat STOR pris på.
  Antar dåkk bruke nånn dagga oppover vår langstrakte kyst? å så e dåkk hjærtli velkommen t Vingsand når d måtte passe. Hadd vært råflott om vi va på hytta når dåkk passert på tur heim:)

  Terje

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei terje, beklager litt sen tilbakemelding, fikk ikke mail varsel.
   Å du har el fått med dæ at vi dro opp litt fer fort, men vi kjæm stærkar tebake seinar.
   Vi må på ny huletur på Vingsand trur æ.

   Slett
 6. God tur, på deres siste del av den store reisen også! Det er ikke bare dere landkrabber som har hatt glede av bloggen til s/y Catara! Vi også, og vi har seilt sammen med dem, litt... ihvertfall! Utrolig kjekt å få lov til å følge dere og det har vi fortsatt lyst til! Blir bloggen opprettholdt, om enn, kanskje i en annen form? Dere er en flott familie! Hold sammen!! Klem fra s/y Morgengry Bård&Gry som nå er ankommet, litt sør for Barcelona og venter storinnrykk i morgen av jr.-familien! Da blir det liv i skuta! (Barnebarna er fra 10-14 år)... :-))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gry, godt å høre fra dere. Ja vi synes også det er er morro å følge de andre vi ble kjent med underveis. Tror nok bloggen blir lagt på is når vi kommer hjem, men vi har en liten plan om å besøke middelhavet en gang, som egentlig var planen denne vinteren. Da trenger vi kjentfolk vet du, så vi for holde kontakten. Antar dere blir der nede en stund til....
   Kos dere masse med familien og barnebarn, det blir bra.
   Hils Bård, og si at bensin skal ikke blandes med vann, men olje, da starter påhenger'n lettere.
   So long Sailors

   Slett

KOMMENTS