onsdag 11. juni 2014

Vive la France

Vi er jo nesten i Bordeaux distriktet, 
så da må det bli en Bordeaux, ost, 
pølse og jordbær fra torvet.

Hei, liten oppdatering 

Vi har kommet til Frankrike. Froskelårlandet. 
Det var svar på Quiz 3 denne runden, og vi er i Cherbourg, første stopp for Titanic. Cherbourg er en koselig ‘liten’ havneby, 42000 innbyggere så ikke så liten da. Det har vært mye Normandi og D-dag den siste tiden i både England og Frankrike fordi det er 70 år siden. Var derfor litt vanskelig å finne noe ledig i helga. Vi ble derfor i Portsmouth før vi dro over kanalen i bankstilla og fint vær. Portsmouth overasket. Hadde ikke forventet mye av den byen, men det var en koselig plass. Men nå skal vi nyte Franske oster, pølser, brød og Bordeaux vin noen dager. Tror det blir greit. 


Før vi dro til Frankrike ble vi et par dager i Portsmouth. Litt duppeditter fra krigen ligger igjen på bryggeområder, nå mest til pynt

Vi fikk underholdning av luftens baroner, ikke med fly men med fallskjerm. Var Kjempefint nede på området som minnet mye om Aker Brygge.

Men på søndag dro vi over kanalen til Cherbourg, til lang-loffens og froskelårenes hjemland.

Like ved sentrum ligger restene etter et gammelt lekkert bygge kompleks (flere bygninger i ett) som dessverre ble mye ødelagt av bombingen under krigen. Restene står likedan i dag, men området rundt er meget fint opparbeidet. Vi må vel dra litt lengre for å finne noen hele slott, her ble det meste bombet under krigen.

Dette var Mandag, 2 pinsedag, og gatene var helt tomme. I dag derimot var byen slik en ser i Franske filmer. Smale gater, folk som drikker kaffe, noen som selger frukt, kjøtt, brød osv. En levende by, helt utrolig.  

Og småbåthavna rommer jaggu noen båter. Dette er bare en del av den.

Og tenk, nede på havna ved fiskebåtene lå båten «VØMMØLBUEN» absolutt ikke et Fransk navn, vedder 100kr på at den kommer fra Norge.

Fint å grønt er det i alle fall i Frankrike

Og fint vær har vi fått, slapper av litt ved småbåthavna.

På kvelden trekker folk ut på gaten for en kaffe eller noe annet å drikke, dette er bare så Fransk

Og utvalget av kaker og andre bakevarer i gatene er bare formidabelt, denne vognen var sikkert 25m lang

Og for ikke å snakke om slakterne som finnes på flere gatehjørner. Det er så fint pyntet inne i kjøtt-diskenene at alt ser sykt godt ut. De kan dette med mat, ingen tvil om det.

Og på butikken er det jaggu bedre utvalg enn på Polet hjemme. Det var mange vegger med vin. Denne reolen hadde Bordeaux og litt til. Her er det jaggu lett å få tak i en god Bordaux til 12kr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS