mandag 16. juni 2014

Nordover, brrrr kaldt..

Da er vi vi farta Nordover, og det ble et kuldesjokk.....kaldt ja 
Det ble den engelske kanal og opp. Har mest lyst til det,men da får vi nok det tøffeste været. Dro fra Southampton på lørdag morgen og har seilt i ett strekk til nå. Tok en liten stopp i Dunkerque. Været er litt røft og det er mye sjø uttafor så godt med en pust i bakken. Fikk nett her så hiver på et par bilder.

Vi knaller på Nordover. Vi har seilt i ett strekk fra Southampton og nådde Dover i går. Før vi krysset over måtte vi bort å se på 'klippene ved Dover'. Hvitmalt. Men sjekk påkledningen da....det er så kalt at..

Rare greier gitt, ikke marmor heller. 

Vi tunet inn strømmen  og satte over doverstredet som sies å være en av verdens mest travle ruter for store skip. Her må man krysse over nitti grader for å bruke minst mulig tid. Det er regulerte områder for trafikk nordover og sørover, som på en vei. Så da blir det å sikk sakke seg mellom disse kolossene. Denne måtte vi gå opp og bak.

Rett etter vi tok dette bildet gjorde vi et hjempehopp med Catara. Trodde ikke den lagde noen bølger, ... feil... var gammel båt.....det kom en kjempe hekkbølge som vi hoppet ut av, og var i fritt fall til vi nærmest forsvant nedi neste bølgedal. Vann over hele, og da mener vi over hele båten. Men cocpit berget. Ble et realt smell når vi landet gitt. Men kryssingen over gikk fort. Det blåste jevn 20knop og vi lå i skarp kryss, og da går det fort og masse på skrå.  Vi blåste over Doverstredet på null niks. No problemo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS