mandag 30. juni 2014

Enda bedre å være Norsk i Norge…

Liten oppdatering på tur hjemover.

Etter nok et stykke nydelige Norge er alle på Catara er enstemt, Norskekysten og Norge er best, basta. 

I dag er det 365 dager siden vi reiste hjemmefra  og ringen er sluttet.  Vi er tilbake i Måløy der vi dro ut fra Norge med retning Scotland siste sommer.  Litt rart å være tilbake, føles liksom som det var for et par uker siden vi dro.  Også nå ligger vi her å ventet på været. Vinden øker i kveld, det blåser kuling fra Nord, og det går mot høyvann, dvs strømmen går nordover mot vinden, dvs ikke morro å stange imot været der ute i natt.  Vi venter til i morgen tidlig, da skal vinden løye litt før den øker igjen utpå dagen. Problemet er at vi må gå for motor siden det blåser rett i mot, og det går så sakte at det tar evighet å komme seg frem. Seilbåt, liten motor,  masse motvind og motsjø er ingen god kombinasjon.

Men vi kommer da nordover etter hvert. Med litt flaks,  (hvis det ikke blir NNØ kuling hele veien), skal vi være hjemme til helga, ca Lørdag. Men det kan fort endres. Vi må ta det som det kommer.


Ja nå er vi snart hjemme, også Bangsund da…..
Vi dro fra Skudenes havn i går, som forøvrig er en fantastisk liten plass. Dette er leia inn.

Sjekk den plassen vi har inne i havna da, kongeplass

Søndag ettermiddag dro vi videre, men først fylte vi diesel  ved en brygge med sorte dekk. Da blir det fenderpuss igjen, vi hater sorte dekk ved bryggene

Så er vi gang igjen da, vi seiler inn i natten i fint vær.

Et stykke nord for Bergen står den omstridte statuen av gamlekongen med storhånda. Pga masse motvind valgte vi å gå langt inn i noen smale fjorder nordover fra Bergen. Der var vinden og sjøen mindre så vi greide å holde større fart.

Tove sto masse ved roret i natt så i dag måtte håret gres opp. Masse vind i håret lager fine floker du...…

……men Nicoline fant en måte å gjemme håret for vinden

Jada, her passeres Florø, for dere som har seilt forbi her er dette et kjent syn

Og vi er i Norge med fjell og knauser, og så tøft når skyene  legger seg som et lokk over fjellet. Herlig å se på.

Yes Nå er vi straks i Måløy, her runder vi Horneldneset.   Hornelen 859m nesten rett ned. Vi har akkurat nå lagt til kai i Måløy . Har ikke tatt noen bilder her enda.

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Ikke verst å klare og holde orden på alle disse dagene. Jeg lurer ofte på om denne uka bare hadde to dager! God seilas visere!

  Allan

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Satser på lørdag, bare bang bang i NØ bølger nå, venter på en SV kuling så vi kan seile litt oppover....

   oim

   Slett

KOMMENTS