lørdag 5. oktober 2013

Gran Canaria og forbredelser til videre seiling

Nå  har vi vært her i snart en uke allerede. Tiden går fort. Vi ligger 3-4 uker foran skjema da vi har vært heldig med været og vi har ikke hatt noen problemer underveis. Går fort en 2-3 uker hvis en får problemer og skal ha nye deler tilsendt osv. Vi har nå gått til kai og skal begynne å pusse på båten. Vi har startet, men siden vi har god tid blir det nok mye halve dager, dvs helt frem til sola står på det høyeste. Da blir det for varmt og det passer bedre å ligge i sjøen å trene ryggsvømming.

Dette er Mogan. Vi rodde til land og gikk en tur opp i høyden for å se litt. Båten vår ligger utenfor moloen. Det kom 2 seilbåter til tilig på morgenen. Det kom  også flere små lokale båter som fisket rundt båten vår. De fikk noen små sild som de rensket og ordnet opp. Så små fisk bruker vi  til  agn, eller så slipper vi de ut igjen. Her var de tydeligvis ikke opptatt av størrelsen. 

Denne kom sigene forbi utpå kvelden. Vi var sikker på at det var Kaptein Sabeltann 

Så er vi på tur for å utforske grotter. Er flere 'hull' i berget i dette området.

Litt kjekt å kjøre gummibåt innover i hulen

Linn Sofie er den ivrigste fiskeren av oss. Fisking her er ikke i sydvest og slagstøvler,
nei en liten sommerkjole er liksom nok. Man må selfølgelig ha noen til å plukke av fisken også....

Nå blir jentene rene. De hang bak båten fra Mogan til Anfi Del Mar 

Vi ankret opp utenfor Anfi Del Mar (tror det heter det) og her var det langt finere en Mogan. Vi kom mer i ly bak moloen så det ble en rolig natt for skipperen også . Fikk 2 anker alarmer, men som vanlig fordi noen sattelitter har dukket og så får en flyttet posisjonen på båten. (vi må opp å sjekke litt om natten når det er dønninger eller vind)

Etter en god natts søvn er det viktig å ikke starte for hardt. En morgentrall er sikkert bare sunt.

Men pliktene kaller. Full vask av båten under. Det ble en 3 timers god treningsøkt. Hele 300l dykkeflasken ble tømt. Hm.. må nok begynne å trene litt, vitner om dårlig form..... Men dette er bare starten, nå skal alt over vannlinjen skrubbes vaskes og poleres. Da blir det alle mann i jobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS