fredag 4. oktober 2013

Fra Tenerife og bursdagsfeiring

Hei igjen 
Nå har vi forflyttet oss fra Tenerife til Gran Canaria. Vi dro på Mandag, men har ligget for anker og har ikke funnet noen åpne nett. Vi har 2 kraftige wi-fi antenner så vi får inn mange nett selv om vi ligger på anker, men hvis de er for godt kodet kommer vi ikke inn.
På mandag hadde skipperen bursdag, og hva er vel bedre enn å feire dagen med en fin seilas på blått hav med sol og varmt vær. Oppe fra fjellet lignet dette strekket på Sør namsen, fra Statland til otterøya, bare litt større liksom. Så vi kastet loss fra Tenerife og skled ut på fjorden mandags morgen. Vinden kom aldri, det var blikkstille, flatt hav og sol. Noe som de fleste, inkludert oss, vil si er en perfekt dag på sjøen.
Så vi bare nøt dagen og fikk også  underholdning av havets beboere.

Like etter avgang måtte vi vike for dette lasteskipet, Santa Cruz er  en utrolig travel havn

Men før vi dro fikk vi mekket til Nytt på Nytt på TV'n på Fredags kveld kl 9 (via PC og  live streaming) det var stas d.
Nicoline hadde baket ostekake.

Godt utenfor Santa Cruze, vi er alene på sjøen og det er tid for bursdagsfeiring. Det var pakker, bursdagshatt og kaffe/ kaker. Litt andre bursdagshatter her ute på havet. Båten går på autopilot så vi kan sitte her å nyte dagen.

Alle som var invitert til bursdagsfesten kom, hipp hurra. Etter kaffen ble det bading.

Og fisking. Svenskpilken er pyntet til fest med blå gummihansk. Skal liksom være
litt blekksprut dette da.

Underveis er det viktig å lese seg opp om de nye plassene og livet i havet................

...................og liggestillingen for lesingen er minst like viktig

Og så, land i sikte.

Joda, dette ligner veldig på Otterøylandet opp sør namsen, nesten som hjemme.

Dette er vestsiden av Gran Canaria, et område uten turister, forståelignok. Men se den hvite prikken litt til venstre for midten på bildet, langt ned, der bor der en øyeboer. Se også neste bilde.

Her bor han som trives alene. Var laget en liten vei ned til sjøen, og det er ei lita strand helt til venstre i bildet.

Skilpadder er stadig på vandring. Denne sov vist en liten dupp. Disse skilpaddene er ikke så store, men vi vet det  finnes store i disse farvann. Ett koselig syn er det iallefall.

Oi. oi ..hva er dette....

Det var ikke værre enn en diger flokk med småhval.  Var utrolig mange som svømte i overflaten. Var vel mat å få.
 Vi lot de være i fred og gikk ikke for nerme. .Etter en 10 minutter var de borte.

På kvelden kom vi frem til Mogan og ankret opp. Vi var alene for anker, og det var stilt og rolig hele natten. Men når Mogan våknet til liv kan det da hende at det ble aktivitet.  Vannscootere med gummibananer på slep ( med turister på), turristbåter av alle typer, svømmere, snorklere og andre vannfremkomstmiddler kretset rundt båten vår.  Dette var vel velkommen til turistområde no 1.  Vi hadde lest at Mogan var en rolig liten fiskelandsby, den boka var jaggu gammel. Vi ble ikke 2 netter....2 kommentarer:

 1. Flott blogg og kjempefine bilder.Vi følger dere fra Gold Coast, QLD-AUstralia. Vi likte spesielt svenskepilken som øyeblikkelig ble omdøpt til "Hanskepilk" her i huset. Den der skal vi jammen prøve oss på her i Stillehavet.

  Hilsen,
  Arild,
  Surfers Paradise, QLD
  Australia  Innlagt av Anonym til . den lørdag, oktober 05, 2013

  SvarSlett
  Svar
  1. Het Arild. Beklager at jeg ikke kan svare deg direkte, men jeg har ingen mailadresse etterom blogger ikke har registrert deg. Jeg fikk mailen inn på gmail, men den kom ikke inn her på bloggen. Det var ikke bra.
   Har du seilt til Australia? Fint land, vært der flere ganger selv, men kun en tur opp til Brisbane. Men jeg har stått på ski i Australia....oppe på Snowy. Det er tøft.
   Odd Ivar

   Slett

KOMMENTS