fredag 25. oktober 2013

Fredag, fjelltur og quiz

Hei igjen.
Det er ikke bare bryggeliv i Puerto Rico. Vi har gått flere turer opp på fjellet og det er meget fint å gå turer her.
Det som er spesielt er at ALLE vi møter sier 'Hei',  ingen sier 'Good morning' eller 'Buenos dias'. Det er kun Norske som går på tur. Ser ut til at alle Norskene som har flyttet hit har tatt med seg turtradisjonene og går tur med niste og termos.

På onsdag var vi på en lengre tur. Vi svettet oss oppover, og svettet jaggu nedover også. Vi gikk langs en fjellrant ned og havnet i Arguineguin. Da var vi slitne og tok bussen tilbake til Puerto Rico.

Ellers har det blitt litt mekking i båten til Roger, en kjempehyggelig Engelskmann som har flyttet hit. Han har drevet eget firma i England hvor han bygget racerbilmotorer, hatt egne racerbiler, og drev også å bygget om sportsbiler. Han kan masse om motorer, men ikke så mye om elektrisk anlegg, så jeg har bistått litt i feilsøking og utbedring.
Men vi må ha fredagsQuiz: 

FREDAGSQUIZ 1 ( Nicolines naturfag quiz): 
Så langt har ikke vi sett så mange plantearter, men vi vet det skal finnes nesten 2000 ulike. Når man kommer over 1000m finner man furua. Den kan bli 60m høy, og har kvaete bark slik at den kan motstå skogbranner og leve lenge. Nålene kan bli 15-30 cm lange. Ellers har de et merkelig tre som de kaller dragetreet. Det vokser langsomt, kan ta 10 år å bli 1m, men det kan bli 12m høyt. Det kan også bli gammelt.

Quiz 1: Hvor gammelt antar man det elste dragetret på Canariøyene er?

A: 250 år B: 500 år C 1000 år

FREDAGSQUIZ 2 (fars quiz....)
Roger (naboen vår) har en lidenskap for sportsbiler og motorer. Britiske Astom Martin DB5 er vel ansett som den mest profilerte James Bond bilen og er vel med i 9 filmer.

Quiz 2: I hvilken film kjørte Roger More Aston Martin?

Vi vet det er veldig vanskelig å svare via bloggen, vet ikke hvorfor, men et tips er å velge 'anonym' i 'rull ut' boksen etter valg av 'kommentar' under bildene. Får desverre ikke ordnet det, er blogger som driver dette. Sorry.
Gmail og txt funker fint. 
........................................................................

Ikke støvler og regndress når man er på tur her nei

Vi svetter både oppover og nedoverbakke,  nok vann er lurt å ha med.

Kaketusser er det da plenty av. Det er tidlig på morgenen og lyset er ikke helt stødig enda

Langt om lenge kom vi ned, men ikke i Pourto Rico, så vi tok bussen tilbake.

Raserbilbygger Roger (en levende liten Reodor Felgen) har 2 'fiskebåter'.  Den ene fisker  med mannskap. Denne båten er nylig importert fra USA. En rask 40 foter  med  flere merkelige elektriske feil symptom. Her har vi løftet opp hele gulvet, elektrisk selfølgelig, for å komme til motorrommet.

Jada, dette liker vi, her står 2 CAT som yter  1100 hester. Roger påstår  han alltid er først ute på fiskefeltet med denne....ikke rart.  Laderen  var gåen, en feilkobling på Diodebaren, og en dynamo hadde feil på regulatoren. Dette var mye på en gang, og hadde lagd endel problemer. Men nå funker alt.  Strakst er  240/ 120V anlegget  med landstrøm og generator oppe å funker også.  Da blir det bare velstand, og vi skal være med Roger ut å fiske....jippi.


Men i kveld blir det bursdagsfeiring. Vi er budne på selskap til  Astrid i Tir Na Noir. Det gleder vi oss kjempemasse til.
Vi fikk invitasjonen på en fin papirbåt som Astrid hadde brettet. Morro.10 kommentarer:

 1. Hei!

  Sjer ut som dåkk heil dåkk sprek, og bli brunar og brunar ;-)
  Æ veit bære svare på Nicoline sin quiz, og tippe det e alternativ C:1000 år. Spørsmål to får Emil ta sæ av ;-)

  God helg t dåkk da! Vi ska kos oss med golvlægging og lestmaling :-)

  Cesilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, du va kjapp i dag. Her e d vaskesjau no, in og ut. De et ulæmpen me båt, må vaskas både innvendig og utvendig....ænklar me hus da ja.

   God helg te dokk å. Vi skal kos oss på bursdagsfeiring i kveld vi.

   Slett
 2. On Her Majesty's Secret Service.

  SvarSlett
 3. Svar
  1. hei du

   Det var Sean Connery som spilte James Bond i Goldfinger, han kjørte en db5
   Hørte rykter om at du har fått opp potetene. Well done.
   oim

   Slett
 4. Tippe derre treet kainn bli vel så 1000 år ja, En anseelig alder,men bærre så vidt i puberteten i forhold t Metusalem furua som veks oppe i White Mountains, Inyo County, i den amerikanske delstaten California. Den e beregna t å vær 4845 år gammel - ikke værst:)

  Hilsen Terje

  SvarSlett
  Svar
  1. 100O skal være riktig i følge skriftene, Alt er større over there vet du....

   oim

   Slett

KOMMENTS