fredag 11. oktober 2013

Fredag og en ny Quiz

Men det er fredag, og vi må ha FREDAGSQUIZ. 
Også denne gangen er det Nicoline som er arkitekt bak quiz'en. (står mye rart i skolebøkene hennes)

På tur hit passerte vi ei strand hvor alle var splitt nakne (litt før Mogan). 
Er vel det noen kaller 'den nakne sannhet'.

Dette uttrykket er mye brukt, men hvet du hvor det kommer fra?

QUIZ: Fra hvor kommer uttrykket ''den nakne sannhet''Komplikasjoner kan vel forekomme ........men dette har faktisk ingenting med 'den nakne sannhet' å gjøre......

2 kommentarer:

 1. Hei
  Mange slike uttrykk stammer faktisk fra hendelser omtalt i Bibelen (ikke sant, LInn Sofie?). Er usikker på om dette kommer derfra, eller om det er omdiktet ut fra en slik hendelse. Men jeg tror det har noe med ei historie der "Sannheten" og "Løgnen" ble uenige, og at "Sannheten" vant en moralsk seier ved å forlate "Løgnen" i naken tilstand. Slik fikk "Sannheten" vist hvem han egentlig var.
  Ser at dere koser dere i finværet og kommer nærmere den nakne sannhet enn det vi gjør. Her er det ikke lenge til ullsesongen starter for alvor. Så det er visst noen her som gleder seg fælt til å "kaste klærne" sammen med dere snart.
  Hilsen Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tone

   Nicoline er opptatt med noe som vanlig så jeg får svare litt inntil videre. Du er nok inne på noe der med løgnen og sannheten. Nicoline får publisere svaret på Søndag eller Mandag.
   Nå er kl 9:30 og solen varmer godt allerede. Var ikke noe varmt i dag tilig (ca 18-20), har blitt kjørligere om natta. Linn Sofie og jeg har jogget til Amadores stranda ( må starte før sola tar for godt), kjempefin vei langs sjøen dit, og Tove er nå ute å svømmer.
   Alt vel her. Blir morro å få besøk.
   oim

   Slett

KOMMENTS