tirsdag 17. september 2013

Ut på havet igjen

Ship o hoi, nå er vi ute på havet igjen.

I går fant vi ut at vi skulle kaste loss, så da ble det klargjøring av båt til nytt havstykke. Vi seilte ut fra Port Santo i dag tidlig etter en høytydelig utsjekk både hos havnekontoret og politiet. Nå snakket ikke denne politikonstabelen engelsk, men mener jeg fikk fortalt via fingerspråk at Catara skulle forlate Portugal samme dag. Dog sto det 3 politikonstabler å fulgte med når vi dro, så de må da ha fått det med seg.

Som seilere følger vi været, og nå skal det bli fin unnavind og lite sjø på tur sørover. Var merkelig nok mye mere sjø enn forventet når vi startet, men nå har det roet seg. Klokka er nå 22:30, Tove er oppe på vakt, jentene ligger i sofaen å ser film. Ute er det Fullmåne med tynt skydekke så det er ‘nesten ikke’ mørkt. Temperaturen ute har ligget på 25-26 grader i hele dag (sol og fint, kun shorts). Nå er den nede på 22,  så det ser ut til å bli en særdeles fin kveld med rolige forhold.

Vi har det ikke travelt da vi skal seile til St Cruz på Tenerife. Det er nesten 400nm så vi bruker litt over 2 døgn med grei fart. Seiler vi raskere kommer vi frem for tidlig (mens det er mørkt) på Torsdag, så vi tar det pent.

Tenerife har en fjelltopp som vist nok skal være 3717m, dvs 1248m høyere enn vår høyeste fjelltopp Galdhøypiggen. Hadde vært moro å komme seg litt opp der, men vi får se. Nå er det snart min vakt så jeg får sende denne mailen og rusle opp til måneskinnet.

 

Ut fra Catara

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS