onsdag 25. september 2013

Svar på FredagsQuiz

Det vi tenkte på er alt B, forhindre husdyr.
Merkelig at flere var sikker på at det var alt C, at vi har så god tid...?

Her nede er det lett å skaffe seg små husdyr, eller kakkelakker som de ofte kalles. De kan legge egg i pappemballasje og grønnsaker og slikt som står ute på lagrene på varehusene. 
De er vel harmløse, men tungdressert, kommer aldri når du roper på de, og de spiser på maten din om natten. Så vi prøver å holder de uttafor båten. Kommer de inn (som ikke er uvanlig) blir det litt jobb med å holde besetnigen nede/ eller rydde de ut. Finnes mange metoder fra feller, spray, gass, eller senke båten.
Blir spennende å se....
 
Ukjent rase på Tøtdal dette

Ellers har vi nå vært å utforsket livet på Nord enden av øya. Det var spennende. Skal plukke ut noen bilder å legge ut.

4 kommentarer:

 1. Du får bruke den metoden som vi brukte, en ølboks open med en skvett øl på. Det slår aldri feil kakkelakkene elsker øl. Håper dere ikke får udyrene ombord

  SvarSlett
 2. Hmmm, det må vi prøve, skal sette ut en slik på kaia...
  Ellers tror vi vi fant den ultimate kakelakk skremmeren. Mine utgåtte joggesko ble våte av sjøvann, stuet bort under benken, og fikk meget langsom tørking uten verken frisk luft eller sol. Når vi åpnet benken etter 3 dager fra Porto Santo lurte vi på hva som hadde råtnet innen i benken. For å være snill kan vi si at de ikke lukter bra. Vi har satt de på kaia utenfor båten. Passerer kakkelakkene de de skoa er de ikke skvetne....

  SvarSlett
 3. Hei!

  Glad vi ikke har slike kryp på Tøtdal/Steinkjer, men har sett eksempler av arten i sydligere strøk. Ikke trivelige nei. Engang på Rhodos gikk brødfjøla (av tre) i 2 pga et hardt slag mot mur for å ta krypet.
  Ellers har det vært første frostnatt her i natt, Minus 2,6 grader her i Steinkjer på morgenen. Nydelig vær om dagene da, sol og knallblå himmel.
  Når det gjelder kjæledyr så kan det rapporteres at deres pus har det utmerket. Elna har vært hos mor/bestemor og pusekatten lå som en liten konge på stuen :-)
  Min bortskjemte frøkenpus vokser og har blitt en liten "løve" nå. Skal sende et bilde senere.
  Nyt solen og varmen på Kanariøyene og send en tanke til oss som snart må på med piggdekk og vinterklær.
  Klem til dere alle. Koselig å følge dere på bloggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Nei vi trenger ikke vinterklær her nei. Ikke piggdekk heller. Å så begynner vi å lære oss dette med siesta, her stenger alt kl 13:00, åpner ikke før 16:30. Da er det bare å roe ned.

   Slett

KOMMENTS