torsdag 5. september 2013

Andre døgn på havet mot Maderia

Det er Torsdag morgen på havet og solen begynner å slite seg opp på himmelen. Vi har nå under 200 nautiske mil til Port Santo som er ei lita øy like før Madeira. I går hadde vi god seilvind som fortsatte hele natten, og vinden skal ikke gå ned før i kveld. Men med vind kommer det bølger, så vi må fortsatt holde oss fast. Dog er det bedre nå da bølgene i alle fall går i samme retning. Vi seilte godt revet ( mindre seilføring) hele natten for å ha en behagelig seilas, og det ble en fin stjerneklar natt. Det er helt mørkt, men man kan se overgangen mellom havet  og himmelen. Vannet som båten fortrenger ut på sidene blir sølvfarget og gnistrer da det er masse ‘morill’ i sjøen. Det ser ut som noen har tent masse stjerneskudd.

 

I natt møtte vi en merkelig seilbåt som kom imot oss i vårt ‘spor’, så vi måtte vike kraftig til styrbord, den andre båten viket ikke så lurer på om alle sov.  Det er derfor vi alltid har våken nattevakt  selv i fint vær. Skulle tro det er nok om plass her ute, men hvis man møter noen så er det typisk at de ligger på kollisjonskurs.

Ellers fikk Tove en blekksprut, ja tenk en flyvende blekksprut mellom føttene på hennes vakt. Den var stygg å se på, og siden vi ikke vet hvordan man koker blekksprut, så ble den sluppet fri.

Så nå har vi sett hoppende delfiner, hoppende fisker (flyvefisk), og hoppende blekksprut.

 

Vi kan ikke se bloggen vår, så vi får ikke lest kommentarer/gmail og txt meldinger før vi kommer til Porto Santo, eller Madeira.

 

Ship o hoy fra langt ute på bøljan blå (her er havet virkelig blått, helt utrolig fin farve, bilder kommer)

 

2 kommentarer:

 1. God morgen på bøljan blå.
  Jeg følger med dere hver dag og misunner dere som er på langtur.Ellers har vi her på vestlandet godt høstvær med fin temp. Stekt flyvefisk er utmerket, jeg har stekt selv på den tiden i 1966 som jeg var i utenriks fart.
  Hilsen nabo båten i Ulsteinvik

  SvarSlett
 2. Hei, det var kjempehyggelig å høre fra dere. Ja vi har det bra. Nå er det nesten som på film, vi ankret utenfor stranda, ingen hoteller, kun noen få mennesker på tranden, 26,8 grader i vannet som har en helt spesiell farve, og vi ser 7-8 meter ned. Skal komme tilbake med info. Skal på land å lete etter wi-fi nett.
  PS! de plastklemmene jeg fikk av dere ble brukt til å sette opp 2 emergency lommelykter ved kartbordet.

  Ship o hoi

  SvarSlett

KOMMENTS