fredag 27. september 2013

Tenerife og Siam Park, og Nicoline i 100

På Tenerife ligger det er vannpark som heter Siam Park. Den ble kåret til Europas beste i 2012, så det må vel bety at den er bra. Den har iallefall noen av de største og høyeste skliene og vannkarusellene.
Dette hadde Nicoline kartlagt for lenge siden og lurte fryktelig på om det var mulig med en tur dit. Å siden hun alltid er snill å grei var det bare å sette seg i bilen å kjøre helt til sørenden av øya. Det er der hotellene og de aller fleste som kommer med fly holder til. Landskapet på sydenden er ingenting å skryte av, bare sand å stein, men du verden for en grønn oase de har greid å få ut av Siam Park.
Det var mange forskjellige aktiviteter, felles for de fleste var svak svimmelhet og magesug..... Alle aktivitetene unntatt Tower of Power var  i en 'badering', 2 manns eller 4 manns flåter.

Det er ikke lov med fotoapparat inne i parken, så vi la igjen det og bare sprang fra aktivitet til aktivitet, og det var mange.... 

Lånte noen bilder fra Siam Park's hjemmeside for å vise litt av hva vi testet:


Tower of Power, 28m nesten rett ned.  Dette er vel en STOR vannsklie. lang bremsestrekning inne i røra i haibassenget. Alle (untatt mor) kjørte denne. Var 14 års grense men Nicoline forsto ikke spansk sa hun..., og ned kom hun i stor fart.
På toppen sto det 3 mann, 2 for instruksjon om sikkerhet og liggestilling, en med hvite hansker som dyttet oss utafor etter at stilling var ok. . Måtte låse hendene over brystet og korse føttene, nedtelling og go...


Dette var oppvarming, vi ble plassert på baderinger (enkle og dobble) for  tur i åpent lende og igjennom akvariumet med flere haier, fisker og slikt


Denne var kjempe morro.  Vakten organiserte kappkjøring med startsignal, og vi spaket godt i fra for å få max fart.  Med stor fart lettet vi over nederste kul, kjempe.  Jeg å Linn Sofie kjempet jevt i teten.


Dette var en cool sklie. 4 persjoner i en rafting flåte  i meget stor fart med mange varianter av snurr og sprett 

Turen opp og ned til sørenden av øya gikk fort. Her har de mange fils vei . Vi lå klistret til høyresiden da 80km føles som flyfart for oss som har seilt i 5knopp i flere måneder. Fartgrensen var jevnt 120. 

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Morsomt å se igjen noe kjent. Så lite utreist som vi er, er bildene fra Tenerife faktisk det første siden dere forlot Norge. Derfor flott at dere gir oss haugevis av inntrykk gjennom bilder og filmer, føler på en måte at en reiser sammen med dere.
  Siam Park var også for oss en spesiell opplevelse. Mange flotte anlegg for moro i vannet. Men da vi var der i februar for snart to år siden, var det kald vind. Vi bokstavelig talt bet tennene sammen og prøvde så mange av skliene vi greide (den mannlige delen av familien var imidlertid redd for om tanngarden ville holde, og gjennomførte bare noen få forsøk). Faktisk sto badevaktene i våtdrakter, de skulle jo holde hele dagen.
  Turen over Teide følte også vi som en flott opplevelse. Fra tørr og karrig jord på sørsida, månelandskap på "toppen" og frodig natur på nordsida. Vi kjørte innom en liten landsby midt oppi fjellet på nordsida (husker ikke navnet, men begynner på M). Dette anbefales, her blir Trollstigen nesten som rene autostradaen å regne.
  Kos dere i alle fall videre med flotte opplevelser, her heime dreier alt seg om elgjakt nå.
  Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Tone, du har så rett om nordsiden og veiene der. Trollstigen blir autostral i sammenligning. Vet ikke hvilken en du mener på men det er ganske mange små samfunn. Vi brukte mest tid helt nord på øya, blant hippiene (som bor i WW- busene og surfer på dagtid) og de lokale surferne. Det er lavasand der men fantastisk fint.
   Skal se om vi får frem noen bilder etterhvert.

   Slett
  2. PS, er ikke elgjakt her, men det smeller oppi fjellene. Når vi lå for anker opp Nord smalt det i fjellene over oss. Og vi kjørte i lag med flere jaktlag med fult av hunder bak på picupene. Vi hørte losen gikk langt oppe i liene.

   Slett

KOMMENTS