søndag 15. september 2013

Søndag på Porto Santo

Hei igjen

Det er blitt søndagskveld og vi er fortsatt i Porto Santo. Vi har besluttet å ikke dra til Madeira pga stort utbrudd av dengue feber høst 2012, og vi har ikke sikre kilder på tilstanden i dag, så vi tar ingen sjanser og seiler forbi. Men vi har det da bra her, og det er andre plasser å besøke. 
I dag var det varslet vind og regn, så vi trodde det kom til å bli en dårlig dag, men regn her er ikke som hjemme. Vi er vant til at regn varer i minst en uke, men neida, det var grått og litt regn (det var lite) frem til 11:00, så kom solen frem, og da var det tid for badestranden igjen.

Hva gjør man så på en sådan plass på en søndag og det er meldt regn. Jo, jentene holder skole (opp kl 08:00) Jeg demonterte dørlåsen til badet og fixet problemet, men så kom jo solen frem. Da ble det en joggetur langs stranden, før et langt bad, og da ble det sandelig tid for middag igjen. I dag brukte vi mye tid på middagen, men så ble den knakende bra, synes vi selv iallefall....
Ha en fortsatt fin søndagskveld.

Dette er en 'regnværsdag' på Porto Santo. Regn og dårlig vær får liksom en
ny betydning her.

Surfe på bølgene innover  stranden er kjempemoro for store og små

Tja, en helt grei søndag dette

Det er en tradisjon at alle langturseilere som stopper her maler logoen sin på moloen

Og Linn Sofie malte vår logo. Vi ble godt fornøyd. Dette var på lørdag.


Var litt oppe i 'høyden' og tok et bilde utover havet. Snart skal vi seile utover her.
Det tar 2 dager ned til neste øy.

Se her du, bakre bad har problemer med dørlåsen, ut med den...

Og så er det bare å begynne å mekke. Finnes ikke noe å kjøpe her, så alt må repareres.
Vi har med en god del verktøy  for slike tilfeller. Så med litt borring (komme inn i låset),
 fikling og mekking av nye deler blir låset som nytt. Det var dagens jobb.

2 kommentarer:

 1. Hei Catara :)
  Ser ut til at dere har flotte dager fremdeles. Hørtes ut som en god plan å seile forbi eventuelle uehldige smittekilder. Håper baseluskene holder sg langt unna!
  Her har vi hatt høstens første stormkast med østavind. Vndkulene tok jaggu meg tak i paviljongen vår, røska den opp av skruvene som pent var skrudd nedi terassen, flerra opp taket og flytta hele greia til andre enden av terassen. Ellers er alt som før ;)
  Høsttur på Hemnafjellet sist søndag var flott. Nå er det snart tid for båtoppsett igjen med nedrigging av bryggen. Dere slipper unna den økta i år ;)
  Og den er nok på plass igjen til dere er tilbake og skal legge til kai, en gang neste sommer :)
  Ha fortsatt flotte dager, nyt livet og friheten!

  Det er supert å følge bloggene deres. Fortsett å vær like flink med å sende reiseskildringer til oss som snart kommer til å snø inne ;)
  Klem fra Grete

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på dere i lykkelia
   Du har helt rett, vi har fortsatt fine dager. Nå har vi akkurat kaiet etter 3 dager på sjøen. Ligger nåi sentrum av Santa Cruz. på Tenerife. Var en fin tur hit, litt slingring, men det må man regne med, dog hadde vi en hel dag nesten uten vind og bølger, daq stoppet vi opp å badet igjen (på 4000m dyp). Vi ble litt varm på både rygg og nesetipp etter en slik dag uten en sky på himmelen. Og vanntempraturen steg til 29,3 på det meste. Men i dag kom vi til 'syden' og med egen båt. Yepp, Tøtdal båtforening har fått sin første båt til syden....men det er plass til flere så dere må vurdere ny båt, en slik med pinne på....

   Hils Svein

   Slett

KOMMENTS