søndag 29. september 2013

Tenerife Nord-Øst, Surfeparadis og sorte strender

Vårt besøk i Tenerife er snart over, men det har overasket meget positivt. Vi er ikke i turistområdet, men ligger nå i hovedstaden Santa Cruz i nord. Er lite båter her, en amerikansk, en fransk, en tysk, en sveitsisk, en dansk og noen båter uten flagg. Er stilt og rolig enda vi ligger i bysentrum. Marinaen er fin, nytt servicehus, men den er ikke anbefalt i crusing guiden. Vi ville finne ut dette selv og gikk hit. Kjempesuksess, internett av superkvalitet, vi stremer NRK og ser både Norge rundt og Nytt på Nytt i i båten. Lufttempen i marinaen ligger nå på 30 grader. Vi sitter i skyggen, tørker litt svette men vi klager ikke. Det som er bra er at tempen synker såpass om natten at det er behagelig å sove. Finnes ikke mygg eller knort det er et stort pluss.

Nord-Øst delen av Tenerife er den vi likte aller best. Bilveiene opp (og ned) gir sug i magen, utsikten er fantastisk, de lokale er hyggelige (selv om de tuter fordi vi kjører for sakte…), og det er fine bademuligheter.
Flere surfestrender med sort myk lavasand. Vannet var varmere her enn på den andre siden merkelig nok. Vanntempen var jevnt 30 (sola varmer nok sanden) mot 28 på andre siden.Vi lekte oss og surfet på bølgene ilag med de lokale surferne, og noen 'hippier' som bor her i ww-bussene sine ved stranda (med surfbrett på taket).

Den lokale restauranten som ligger helt på enden av bilveien (selv om noen lokale kjørte videre etter en liten sti uten rekkverk) har en utrolig utsikt da det er loddrett ned. Bortsett fra beliggenheten ligner den litt på Sjøbua på Utvorda. Litt omega 3 må man her, så her gikk det på grillet blekksprut. Nam-Nam.


Dette er friskt, verd den nervepirrende kjøreturen over fjellet.  Men vi ble fort vant til svingene og greide å følge med de lokale bilene.

Veien var kjempefin, men stupbratt ned på sidene, og bare svinger

Hvor denne kua var vet ikke vi, vi så ikke et eneste naut på hele uka. Det er jakt tid også her og vi hørte losen og at det smalt oppe i fjellet. Mulig det drives jakt på dise fjellkuene ...

Nesten ned. Denne landsbyen var det første vi så da vi kom seilenede fra Porto Santo

På tur ned passerer en dette småbruket. Dette må vel kalles småbruk.

Merkelig at de ikke vil bygge der det er litt mindre bratt, ser ut som at når først noen bygger  hus, skal alle andre bygge helt intil, helst litt høyere opp i ura.  Ser ut som det er status å ha lodtett fall ned fra grunnmuren på huset, eller så er det fordi de ikke vil ha plen. Kort til naboen iallefall.

Det ser nogså flatt ut på bildet, men det gir da litt intrykk av sikk-sakk veien ned til landsbyen. Blir mange kilometer av denne veien.

Vel nede kommer man først til denne stranda. Sort lavasand. Ser ikke så spennende ut men når man kommer seg ned på stranden er det fint.

Dette er nordenden av denne stranden. Fint ordnet.

Faktisk så vi noen få 'eneboliger ' på denne siden. De var absolutt i fåtall.

Helt på enden av veien.  Utsikten er upåklagelig. 5-10 personer bader på stranden nedenfor. Stranden er gedigen. Ingen trengsel nei.

Nam Nam, grillet blekksprut. Men sikker på at Einar Grande hadde mekket den enda bedre.

Dette er enden av øya. Nicoline ser mot Porto Santo. Vi seilte forbi den steinholmen helt til høyre når vi kom inn

Myk varm sort sand. Tror den må ha healing effekt. Så flere som gravde seg ned i sanden

Dette er tøft.

Skal man komme seg langt ut må man dukke under bølgene

Selv uten body brett surfer man laaangt innover stranden. Det er så lang-grunt at trykket nedenfra gir fin oppdrift.

Slitsomt å forsere bølgene uten å dukke, men morro

Disse to hadde surfbrett og kunne jaggu bruke det å.  Når vi ikke badet kunne vi bare sitte å se på de som surfet.


Ser du dette mamma, her er det full blomst enda. 

Nordsiden er fin, ryddig og rent, fine strender hvor man får
litt mere utfordrende bading , og lite folk....


2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det funka fint.
   Linn Sofie laster opp en liten video fra den fineste stranda
   comming soon .......

   Slett

KOMMENTS