torsdag 13. februar 2014

Antigua, 521 år etter Columbus

Hei

Så er vi endelig på Antigua. Har sett frem til å komme til øyene Antigua og Barbuda. Etter en flott seiltur, faktisk den første seilturen med genua (ellers har det vært revet kutterseil), og ingen bølger over 4m. Helt utrolig fin tur i dag, nesten skarp kryss som vanlig, men bare 10sm vind. Turen opp til Antigua er i åpent hav og var planlagt til 7,5 time, men det var så fine forhold at det gikk unna på kun 6 timer. Lå jevt mellom 7,5 og 8,5 kt. Det var virkelig flott. Og når vi kom frem ble det helt lunt, sola skinte, og vi fant oss ei lita strand for oss selv. Fra der vi nå ligger ankret er det ikke langt bort til et gammelt vrak som vi også var å dykket på. Dette har vært en perfekt dag. Vi gleder oss, her er det mye historie å utforske.

Yes, dette er herlig, en fin seilas, kaste anker.
Sol, sommer og hoppe uti fra båten.
 

Catara i godt driv, gikk kjempefint opp til Antigua, sikkert fordi jentene satt på ripa og pushet vekt. Etter bare 6 timer var vi fremme. Knall seilas.

Og premien for å komme frem tidlig er standkos og bading. 

Vi fikk også tid til å dykke på et gammelt vrak. Ikke mye igjen av det, men masse rare fisker inni vraket.

Linn Sofie er som vanlig naturfotografen. Hun var inne i vraket og hadde fotojakt på fiskene

Ikke vet jeg hva dette er, men fargerike er de. Hun fant til og med en ganske stor 'blåse opp' fisk under noe skrot. En slik en som blåser seg opp når den blir redd/skal skremme (ref filmen Stor Ståhai) Hun legger sikkert ut noen bilder på sin blogg.

Nicoline var førstemann tilbake til jolla som vi hadde ankret like utenfor vraket

Jo dette kan vi like. Ikke kuling og regn, men sol - sol og sval bris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS