mandag 10. februar 2014

Les Saintes, og OL

Hei

Vi har fått med oss at det er OL, men vi følger ikke med så mye, få TV kanaler som sender vinterleker her......
I går seilte vi fra Domenica og opp hit til Les Saintes. Les Saintes er noen små øyer som ligger like sør for Guadeloupe. Vi har ikke sjekket inn enda, men planlegger å gå en tur til 'sentrum' nå straks. Vi har ligget på gult flagg siden vi kom, men customs var ikke oppe i går så det går nok bra. Vi droppet anker på 9m dybde i ei lita bukt like før sentrum. Dette er å betrakte som sikkert område så det er avslappende, fint og rolig. I går var sjøen så rolig at vi badet fra båten. Like innenfor oss var det som å svømme i et akvarium, utolig fint. 

Men vi må gi svar på Quiz:
1) Indian River har fått navnet fra Indianerne som bodde på bankene opp langs elven
2) Hytta var ulovlig oppsatt. Det er enkelte turguider som lurer folk til å tro at dette var hytten til Jack Sparrow og kompani, men det er bare tull. Den er faktisk ulovlig oppsatt, og han som eier området vet ikke om den.... 

Mange hadde rett svar denne gangen, men Svein trakk raskest og hadde 2 rette svar ganske umiddelbart.
(ved problemer med blogsiden bruk oddivarmork(at)gmail.com) 

Når vi kom frem måtte vi undersøke litt under vann. Var fint like innenfor båten, små koraller med akvariefisk.  Her er Nicoline på tur ned.

Lånte noen bilder fra Linn Sofie. Hun filmer og tar mye bilder. Et par fisker vises som noen prikker på bildet. FIskene er små, men hvis de er mer enn en halvmeter unna kamera blir de nesten usynlig da vi kun har vidvinkel på undervannskamraet.

Mange fisker er det iallefall. Synd vi ikke greier å vise det vi ser med øynene. Masse akvariefisk i alle farger. Skal se om vi får kjøpt noen linser til kamraet når vi kommer lengre Nord.

På bildet er det en trompetfisk som står opp/ned, ikke lett å se, men den er 1/3 fra høyre side. Dette bildet er et stillbilde fra en film.

Fint var det iallefall. Spesielt med alle de gule og sorte fiskene, og så er det noen av de små som kommer til oss for å se.

Men før vi seilte hit var vi på en liten tur på Domenica, og på land traff vi mannskapet fra Bliss. Vi gikk opp på høyden hvor de britiske offiserene holdt til i gamle dager. Utrolig fint. Var nok ikke like bra å være menig, de hold til nede i sompen hvor det var masse malaria og dengue mygg.

Måtte ta med dette bildet for å vise størrelsen. Hvis du ser ned til venstre
der går jeg og Linn Sofie (og Brian fra Bliss) 

Og kvelden før vi dro var det jaggu så rolig at det ble knebrett kjøring. Her er Nicoline i full fart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS