tirsdag 16. juli 2013

Kirkwall til Inverness

Dette skulle bli en enkel fin seilas på ca 17-18 timer, men ble istede en småkrevende seilas på  24 timer. Som alle vet stemmer ikke værmeldingene helt, og det fikk vi erfare på dette strekket, dog vi fikk nye værmeldinger underveis fra både Shetland og Scotland Coast Guard, F4 og F5, F6 i korte perioder. Det er dryg kost når den kommer midt imot. Det som er litt spesielt er at når vi har passert NØ-tuppen på Scotland, er det ingen havner for oss før vi kom til Inverness (et par men da måtte vi treffe med flo sjø for å komme inn), så da var det bare å stå på. 
Kort oppsummert, Kuling-Kuling,-kort stund med frisk bris, så mer Kuling, Vann, Vann og mer sjøvann  (kommer over båten),  manuell styring , en mann på winch (genoaseil inn og ut etter vind) og en dame ratt når det kvesset på på, og her har de  lyset av hele sommernatten. 
Men etter 24 timer kom vi til Inverness kl 06:00, mener du ikke solen kom, vinden løyet og delfiner tok i mot oss og viste vei inn til kai. Du snakker, noen som har d.....


Seilasen startet med fin bris og vi tittet på klippene opp i Nord 

Annen byggeskikk her , tror de er nærmere strandsonen enn 100m....og garagen (under) ser ut til å være for båt


Så kom vinden og sjøsprøyten, måtte ta av slalombrillene da de ble dekt av saltvann og sikten ble nesten null..

Så ble det morgen, vi er like ved Inverness og selv himmelen smiler god morgen til oss.

Og god morgen ble det, delfiner dukket opp, er en egen rase delfiner her, 'bottlenose' 
Og mener du ikke denne Marinaen har bra Wi-Fi, og vi testet en video-telefon overføring til Emil og Cecilie som er i Frankrike. De fikk bla direkte video overføroing av delfiner som lekte utenfor båten vår.
1 kommentar:

  1. Dåkk e tøff!
    Loch Ness Neste stopp? Hils sjøormen

    Terje Storvik

    SvarSlett

KOMMENTS