fredag 19. juli 2013

Fredags Quiz

Hei alle sammen, nå er det jaggu fredag igjen. Tiden går fort, selv for oss som sitter på rompa og ser på det skotske høylandet. Vi har sluset opp og igjennom Lock Ness og et par andre innsjøer og er nå nede ved Fort William. I skrivende stund sitter vi fast i en sluse hvor de ikke får åpnet siste svingbroen. Hadde visst ikke skjedd siden 1822, og han som fortalte det hadde vært med å driftet dette anlegget fra starten, mente han selv i alle fall. Men, vi har ca 30 grader og sol, egen plen utenfor båten, picnic og full pakke, kan ikke klage. Kun elendig mobilnett, må benytte satellitt tlf.

Quiz.

Fra dette barske landet kommer kanskje den barskeste av de barske, Sean Connery, skotten som bærer sin kilt med stolthet. Han var den første James Bond i filmen Dr. No som kom i 1962. Dette er verdens mest sette filmproduksjon, baser på bøker av Ian Flemming.

Men hva hette egentlig James Bond (fra første boken) og fra hvor hentet Ian Flemming ideen til dette navnet som i dag er mest kjent som, my name is Bond, James Bond….

Tips: Arten finnes dit vi skal…West Indies

Hilsen Bondfan 0,007

Premie: Vodka Martini, både shaken and stirred, hentes i nederste sluse ved Fort William.

 

12 kommentarer:

 1. Det var vel Jimmy Bond. Hvor Ian hentet navnet fra var jeg usikker på, men fant det ut. Var vist en fugleekspert som het James Bond. Han hadde skrevet boken Birds of West Indies.

  Vi hadde et cocktail party sist det var premiere på Skyfall. Fant ut at Vodka Martini(James bond style) smakte balle. Står over premien :)

  SvarSlett
  Svar
  1. hei

   Jim eller Jimmy Bond, boken Fuler i West Indies er riktig.
   Men siden du er med i Mork's bond klubb kan du desverre ikke premieres.
   Siden den ble løst så raskt kan jeg legge til et ekstra spørsmål:

   Slett
 2. HEI

  Lite tillegsspørsmål :

  Bond filmene er de mest sette filmene, men hvilken film hadde høyest kinopublikum?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må være Skyfall. Så den senest i går på hotellet på mobilen. Ser dere har fått Internet igjen. Blir vel noen bilder fra kanalen å se snart da :)

   Slett
 3. FraJames Bond:
  Tidligere har jeg hørt at Ian Flemming så seg rundt på en kirkegård og fant en gravstein med navnet James Bond.
  Imidlertid hevder biograf John Pearson, at Ian Flemming satt på arbeidsrommet sitt og leste i en bok om fugler: Birds Of The West Indies. Forfatteren av boken het James Bond. Flemming likte navnet så godt at han likeså godt kalte opp hovedpersonen etter ham.

  Opprinnelig tror jeg han het Jimmi Bond.
  Goldeneye var populær, men jeg antar Skyfall har hatt flest seere.

  Evt premie:
  Jeg ønsker at du spanderer Vodka Martini, shaken, not stirred, på en lokal storhet i nederste sluse ved Fort William. Hils så masse fra Svein fra NamsenfjordenJ. Svein lervik

  Denne kom på mail, men var så bra at den fortjener å komme inn her:

  SvarSlett
  Svar
  1. DEN OVENFOR ER FRA SVEIN LERVIK, SER UT SOM DET KOM BORT....

   Slett
 4. MEST SETTE

  Nå ble jeg usikker da jeg ikke har tallene fra skyfall, men tro nok jeg har rett når jeg sier
  'THE MAN WITH THE GOLDEN GUN'
  Ble for første gang vist på TV 1. Juledag 1980.

  Kilden jeg har er Roger Moore, dog var dette fra før skyfall kom ut, men ingen filmer har siden greid å oppnå samme publikum, da sansylig pga at TV/ filk tok over mye av visningen.

  SvarSlett
 5. Litt seint å hive seg på fredagsquiz'n påfølgende mandag, men jeg måtte sjekke fakta ettersom spørsmålsstilleren hevder å være medlem i Mork's Bonnd klubb
  Thunderball (1965) solgte til $1,037,291,060.32 (jamesbond.no)og topper statistikken over mest innbringende JB film
  Skyfall (2012/$951,066,000.00) ligger på andre, og Goldfinger (1964/$932,346,267.74) på tredje.
  Dersom inflasjonen ikke var spesielt stor i 64/65 vil jeg anta at Thunderball topper seerlistene og er tidenes mest sette JB film:)
  Ett forbehold om Skyfall, inntektene fra Kina er ikke med på denne statistikken, men Thunderball leder rimelig klart og ettersom ”pængverdien” i 2012 gjør at til og med Kineserne kan få problemer med å hente inn slakka
  The Man With The Golden Gun (1974) betegnes som en økonomisk flopp og kan umulig ha hatt flest besøkende - med mindre det ble delt ut gratisbilletter da:)
  Filmen er heller ikke på topp 10 lista over innbringende filmer – så det så!

  Terje Storvik

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du , ja dette blir alt for sent ja, men jeg måtte sjekke litt mer. Var litt rask med denne, tok fakta for god fisk når det står i boken som Rogen Moore har utgitt. Men med litt mer finlesning, så er det ikke bare kinobesøkende, det er med visning på TV, den fra denne filmen ble vist 1. juledag 1980.
   Rekorden er ennå ikke slått (ref 2012) ifølge Roger Moore.

   Sorry litt upresis spørsmål.

   oim

   Slett
  2. Spørsmålet var dønn presist det, svaret er imidlertid upresist og bærer preg av at dere er mer på rotur enn på seiltur:)

   Legg gjerne ut ett bilde av han karen som har vært med å drifta den kaledonske kanal siden 1822. Spektakulært!!

   Terje

   Slett
 6. Hei hele gjengen på Sy Catara. Jeg var i Fort Williams forrige uke og stod ved slusene og så en båt gå gjennom et par av dem. Tenkte på dere, og synes dere er utrolig tøffe!!! Så ikke den gamleste av slusepasserne, men tok bilde av èn :-) Vi var på studietur til Scotland i forbindelse med et prosjekt innenfor naturbasert reiseliv, og besøkte universitetet i Fort Williams. Der er de i gang med å utvikle et studie i "slow adventure". De er fasinert av friluftslivskulturen i Norge (bl.a. søndagsturene våre med bål og naturkos), og ønsker å bruke tilsvarende elementer i opplevelsesnæringen. Vi overnattet første natta i Oban. Dag 2 var vi på Isle of Mull. Følte at jeg gikk litt i Sy Cataras kjølvann (fotspor). Innrømmer at jeg stadig vekk er inne på bloggen dere for å se hva dere gjør og hvor dere er. Flotte bilder og reportasjer dere har! Ønsker dere fine dager og riktig god tur videre!!!

  SvarSlett

KOMMENTS