fredag 22. november 2013

Sende SMS til oss på sjøen, samt se hvor vi er

SMS
Når vi er på havet har vi mulighet for å lese SMS (Hvis alt virker da) Det er gratis for dere å sende en SMS til oss ved å gå inn på http://messaging.iridium.com/  
Trykk på 'message', legg inn telefon no 881621441374 samt en kort melding. Trykk send. 

Posisjon

Siden vi er med i en seileregatta er det tracker på båtene. Dvs at alle som vil følge racet kan se det på PC'n. 
Gå inn på http://www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx, velg Las Palmas til Saint Lucia.  Der vises alle båtene underveis. På venstresiden vises alle båtene, trykk på CATARA, så skal vi 'lyse' opp. 

Tips: Se langt bak.  Vi seiler ikke regatta, vi er med for morro. Vi seiler etter komfort, dvs lite seil og behagelig fart. Det ligger flere type Volvo ocean race båter her. Vi har en nabobåt lengre ut på kaia som vist har med seg 11 seil, fryserørret all mat (lett), kun en 12kg kjøleboks, mannskapet var vist 8 personer. All unødvenig vekt får ikke være med. De har en 'dobøtte' i båten.
Ingen luksus, men det går sikkert dobbelt så fort som vår båt. 
Dog er det handikappsystem. Dvs en familiebåt som vår får ekstra bonus, dvs trekker fra tid, så selv om vi kommer i mål noen dager senere klatrer vi oppover på listene sammenlignet med en racingbåten, ikke at det betyr noe, men det er slik fordi vår båt ikke under noe omstendigheter kan seile like fort som en større båt eller racingbåt.

3 kommentarer:

  1. Hei alle på SY Catara. Vi følger med dere, og ønsker dere alt godt på reisen over det store havet :-) Vi heier på dere! Aino og Roar (fordi at Roar helt sikkert kommer til å si; "Du hilste vel fra meg også??!!) God tur!!

    SvarSlett
  2. Hei på dere!
    Ønsker dere en riktig god tur over det store hav. Håper dere slipper unna mye uvær og får en fin seilas. Skal følge med dere. Synes dere er tøffe som stål og håper alt går fint. Vi får stelle til jul og tenke på dere. Vi har hatt storm forrige helg, da uværet Hilde var på besøk. Den ordna opp i mye skog.
    Jeg reiser til Berlin på torsdag, julemarked. Ikke nok i butikkene på Steinkjer, så må ta en tur til Berlin og se hva de har.
    Det er meldt snø her da i morgen. Skal til Tøtdal da, skal til mor Reidun på bursdag.
    Stor klem til dere alle med ønske om en fin tur fra Astrid

    SvarSlett
  3. Hei! Vi ønsker dere lykke til og god tur over havet😊
    Hilsen fra små og store i Bjørum barnehage

    SvarSlett

KOMMENTS